Sporta-Volleybal Vlaams-Brabant: opstart competitie en andere nieuwtjes!

Douches en kleedkamers kunnen tot nader order niet gebruikt worden. 

 

Beste clubverantwoordelijke Sporta-Volleybal Vlaams-Brabant,

 

De competitiestart is in zicht.. tijd dus voor enkele belangrijke nieuwtjes en weetjes!

1.Competitiestart

De Sporta-raad Volleybal Vlaams-Brabant bevestigt dat de start van de recreatieve Sporta-competitie in Vlaams-Brabant, net als in de provincie Limburg, zal doorgaan zoals gepland.

In tegenstelling tot in de provincie Antwerpen, werden er in de provincie Vlaams-Brabant immers geen strengere maatregelen genomen en volgen we de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad, die georganiseerde ploegsporten en wedstrijden toelaat.

Bovendien is het sinds gisterenavond ook in  Antwerpen opnieuw toegelaten om te volleyballen met ‘contact’ zodat ook onze 2 Antwerpse grensploegen, Grasheide en Bonoblok Muizen, van start kunnen gaan.

Sporten (en dus ook volleybal) blijft immers een gezonde vorm van ontspanning. Uiteraard moeten wel de voorziene veiligheidsmaatregelen gehanteerd worden.

Binnenkort zal je samen met het SRIO een protocol ontvangen waarin de te nemen maatregelen vermeld staan. Toets ook af bij de uitbater van je sporthal wat kan en mag.

Indien jouw ploeg niet kan (bv. owv sluiting sporthal, lokale strengere maatregelen, …) of wil spelen in september, mag je de wedstrijden van jouw ploeg uitstellen en een latere datum afspreken met de tegenstander. Doe dit via de richtlijnen in puntje 3.

Hou er rekening mee dat onze medische commissie voor recreatief sporten een voorbereidingstijd van minstens 2 weken aanraadt. Wij adviseren om deze raad op te volgen.  

We blijven de coronasituatie verder opvolgen en indien de situatie zou veranderen, zullen we dit opnieuw bekijken.

2.       Kalender

·         De recentste versie van de kalender kan je raadplegen via Mijn Beheer (Volley Vlaams-Brabant – wedstrijden) of via de website (https://www.sportafederatie.be/volleybal/vlaams-brabant).

Gelieve deze versie goed na te kijken. Via de gele knop ‘exporteer selectie’ in Mijn Beheer kan je je wedstrijden exporteren naar excel.

·         Indien je de kalender en het klassement rechtstreeks op de website van de club wil publiceren, gebruik dan deze links:

o    Klassement: https://mijnbeheer.sportafederatie.be/competities/publiek/rangschikking/comp_6  

o    Kalender : https://mijnbeheer.sportafederatie.be/competities/publiek/schema/comp_6?period=now

·         In Mijn Beheer (menu Volleybal Vlaams-Brabant – Kalenders) kan je de link terugvinden die je kan gebruiken om de kalender van jouw ploeg in je persoonlijke agenda op je smartphone of computer toe te voegen.

And the winner is ….

Jullie verkozen deze ploegen als de meest faire ploeg van jullie poule:

  • Poule A: Hubevo 1

 

Met sportieve groeten

Katrien Scheers

Sporta-consulent