Gelivoc-Voervallei

Beste Gelivocers,

Hierbij wedstrijdverslag van de wedstrijd Gelivoc-Voervallei van gisterenavond.

Ik had zondagavond al gemerkt aan de rangschikking dat we mee scherprechter konden spelen in het kampioenschap. Boutersem en Voervallei telden evenveel punten voor de aanvang van hun laatste wedstrijd.

Wij ontvingen Voervallei met volgende spelers : Katrien, Inty, Jos, Kris, Sven, Fred en mezelf.

Net voor de aanvang van de wedstrijd kwam ook nog een ex-speler ons een bezoekje brengen : Nico Casseau kwam kijken of de wedstrijd wel correct verliep en maakte al de opmerking dat Sammy tegen Boutersem wel had meegespeeld en nu niet. Raar dat de spelers van Boutersem al gaan bepalen wie in de ploeg staat en wie niet. Ik dacht dat we daarvoor een ploegverantwoordelijke hebben.

Enfin, we begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen zelfs op voorsprong in de 1ste set, maar hoe langer de set vorderde hoe meer we de grip op de wedstrijd kwijt geraakte. Met een zware hamer van een dubbele meter aan de overkant hadden we het moeilijk. We verloren de set met 14-25.

In de 2de set kwamen we al snel 0-7 achter, maar toen kwam de machine van Gelivoc op gang. We speelden sneller en waren super in de verdediging. De achterstand werd weggewerkt en we kwamen zelfs 24-19 voor, maar we konden de 7 setballen die we kregen niet verzilveren en verloren de set alsnog met 30-32!! Nico die zijn duimen deden ondertussen pijn van al dat smssen met de heren van Boutersem en hij zwete bijna zo hard als de spelers.

In de 3de set gingen we door  op het elan van de 2de set en de set verliep gelijk opgaand. Maar toen het moneytime werd konden wij toch het verschil maken. Gevolg : setwinst met 25-23.

De 4de set ging Voervallei fysiek helemaal ten onder en gingen wij opnieuw wat sneller spelen. Alles lukte bij Gelivoc en de foutenlast van Voervallei nam toe. De zware hamer van Voervallei was helemaal verdwenen en was het noorden kwijt. Setwinst met 25-14!!

Gevolg : allebei 2 sets gewonnen en met evenveel punten. Nico vloog het veld op om aan onze scheids te melden dat er nog een punt moest gespeeld worden. Maar blijkbaar kennen ze in Boutersem het reglement niet. De ploeg die de eerste set gewonnen heeft wint bij gelijke stand de match. Voervallei nam dus 3 punten mee naar huis en wij kregen er ook nog 2.

Het is jammer dat we er aan meegeholpen hebben dat Boutersem nu wellicht kampioen gaat spelen. Maar wij hebben gespeeld om deze wedstrijd te winnen en hebben onze plicht gedaan.

Nu maar hopen dat Nico met zijn 2 bakken Duvel gaat langskomen die hij ons voor de match beloofd had bij setwinst, ik vrees ervoor want na de match was hij snel verdwenen.

We hebben een goeie match gespeeld met een goeie mentaliteit en teamgeest op en naast het veld. Hier schrijft dan ook een fiere voorzitter een verslag van deze wedstrijd.

Er rest ons nog één uitwedstrijd op donderdag 23 april tegen Revol.

We hebben het behoud in de 1ste reeks alvast verzekerd.